Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@07:26:08 GMT

سنگ طلای معدن ورزقان قاچاق می شود

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۶۱۱۳

سنگ طلای معدن ورزقان قاچاق می شود

حجت‌الاسلام مهدی پورمحمد امام جمعه ورزقان با هشدار قاچاق طلا در این منطقه و با ابراز تاسف از این‌که مردم این منطقه هیچ سودی از وجود این معدن و استخراج آن نمی‌برند، افزود: اکنون بسیاری از جاده‌های منطقه خاکی هستند و رسیدگی چندانی به آن‌ها نمی‌شود؛ از سوی دیگر قاچاق کالاها هم وجود دارد و این قاچاق به واسطه نفوذ در خود شرکت انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: حجت‌الاسلام مهدی پورمحمد درباره مشکلات معدن طلای ورزقان، گفت: معدن طلای اندریان که به معدن طلای آسترگان معروف است، بر اساس برآوردها دارای ۴۰۰ هزار تن سنگ طلا بوده که ارزش بالایی دارد؛ از این رو با شرکت روسی قرارداد بسته شده که کار استخراج را از این معدن انجام دهد اما متاسفانه در این منطقه برخی مشکلاتی وجود دارد که مانع از تحقق آن می‌شود.


وی افزود: مشکلات زیست محیطی از جمله این معضلات است چرا که در استحصال از این معدن از سیانور استفاده می‌کنند که برای مردم و حتی حیوانات مشکلاتی به وجود آورده است.

وی به پیگیری وزارت صمت و سازمان محیط زیست در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: انتظار نداریم این مشکلات به صفر برسد؛ اما حداقل می‌توانند این مشکل زیست محیطی را به حداقل برسانند. پیگیری مسئولان و کاستن از این آسیب، باعث ورود خسارات کمتر به مردم منطقه خواهد شد.

پورمحمد، دومین مشکل به وجود آمده به واسطه این معدن را مشکلات ناشی از استخراج برشمرد و توضیح داد: این معدن طلا به نام مردم منطقه است؛ اگرچه یک منبع ملی و کشوری به شمار می‌آید اما باید مردم بومی از این معدن بیشتر استفاده کنند.


وی با ابراز تاسف از این‌که مردم این منطقه هیچ سودی از وجود این معدن و استخراج آن نمی‌برند، افزود: اکنون بسیاری از جاده‌های منطقه خاکی هستند و رسیدگی چندانی به آن‌ها نمی‌شود؛ از سوی دیگر قاچاق کالاها هم وجود دارد و این قاچاق به واسطه نفوذ در خود شرکت انجام می‌شود.

وی با توضیح درباره نوع استخراج و استفاده از دینامیت و خسارات جانی و مالی به افراد، تصریح کرد: هفته گذشته در شهر ورزقان نیروی انتظامی ۲۰ تن سنگ طلا را توقیف کرد؛ حال این ۲۰ تن سنگ طلای قاچاق چطور از معدن خارج و به شهر ورزقان رسیده است؟ این گوشه‌ای از قاچاق سنگ طلا است که به ورزقان آمده است.

امام جمعه ورزقان از بی صاحب رها شدن این سرمایه ملی انتقاد کرد و گفت: بنده که در دفتر نماز جمعه خدمت می‌کنم از این وقایع خبر دارم، اداره کل اطلاعات، وزارت صمت و نیروی انتظامی از این وقایع خبر ندارند؟

وی با اشاره به ارائه آماری از این معدن که پیشتر منتشر شده است، افزود: در سال ۹۸ حدود ۱۴ هزار تن سنگ استخراج شده است؛ سال ۹۹، بالغ بر ۴۵۰۰ تن، در پنج ماهه اول سال ۱۴۰۰ که هنوز اعتراض نکرده بودیم حدود ۶۵۰۰ تن سنگ طلا استخراج کرده‌اند و حداقل برابر همین هم قاچاق شده است؛ بیش از آمار استخراج شده، این معدن به صورت قاچاق از منطقه خارج شده است.

وی، نابسامانی در خارج کردن سنگ‌های طلا از منطقه را مورد انتقاد جدی قرار داد و ابراز کرد: خانه هر روستایی اندریان حدود ده‌ها تن سنگ طلا وجود دارد؛ اما متاسفانه منبع ملی و بیت‌المالی که برای همه مردم کشور است رها شده‌اند و مردم بومی و محلی هم از آن استفاده نمی‌کنند و در اختیار قاچاقچیان قرار گرفته است.

پورمحمد به بی‌توجهی تمام مسئولان به این امر اشاره کرد و گفت: این موضوع را به هر کس که اطلاع داده‌ایم بله گفته است اما کاری انجام نداده است؛ از شورای سیاستگذاری تقاضا داریم تا این مطالب اطلاع‌رسانی شود و راهکاری برای مقابله با این وضعیت ارائه کنند.
منبع: خبر انلاین برچسب ها: افشاگری ، قاچاق ، ناطقان ، طلا ، واسطه ، نفوذ ، معدن ، ورزقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: افشاگری قاچاق ناطقان طلا واسطه نفوذ معدن ورزقان تن سنگ طلا معدن طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۶۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقدان مرحوم ماموستا ملا احمدفخری، یک ضایعه بود

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام‌ و‌ المسلمین حبیب الله غفوری امروز در دیدار با فرزندان و جمعی از بستگان مرحوم ماموستا ملااحمد فخری که با همراهی فرمانده و جانشین قرارگاه نجف اشرف انجام شد، با بیان اینکه عالِم عامل، هادی جامعه است، عنوان کرد: مرحوم حاج ماموستا فخری، عالمی عامل و اهل معنا و معرفت بود و سابقه علمی ایشان، سابقه‌ای عارفانه است که در نوع خودش ارزشی مضاعف دارد.
 
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه اکرام عالِم را از سنت‌های الهی خواند و گفت: بزرگان دین به ما توصیه فرموده‌اند که مقام عالم را گرامی‌ بداریم و مرحوم حاج ماموستا فخری که در عمر شریفش برای خدا علم آموخته بود، برای خدا به علمش عمل کرده بود و این علم را به دیگران نیز عرضه کرد، شایسته اکرام فراوان است.
 
امام جمعه کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مرحوم حاج ماموستا فخری، برای رضای خدا به مردم خدمت می‌کرد، اظهار داشت: مردم منطقه اورامانات، به‌ویژه شهرستان جوانرود، قدر عالمان دینی خود را می‌دانند و از این‌ جهت بسیار لایق احترام و سپاسگزاری ‌اند. بی‌شک فقدان مرحوم حاج ماموستا فخری برای منطقه، مردم استان، جامعه اهل‌سنت و جایگاه علم یک ضایعه بود.
 
نماینده ولی‌فقیه در استان کرمانشاه با تسلیت مجدد رحلت این عالم بزرگوار به جامعه ایمانی استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: مرحوم ماموستا فخری باسعادت زندگی کرد و سعادتمندانه به‌سوی خدا رفت. ایشان محور و میدان‌دار پیشرفت اهداف انقلاب اسلامی بود و با روحیه انقلابی خود، چندین‌دهه در مسیر همراهی و حمایت از امامین انقلاب قدم بر‌داشت.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فقدان مرحوم ماموستا ملا احمدفخری، یک ضایعه بود
  • کاریکاتور/ نقره‌داغ استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز
  • ماینرهای غیرمجاز و غیراستاندارد امحا می‌شوند
  • ماینرهای غیرمجاز غیراستاندارد امحا می‌شوند
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در جنوب شهرستان ری
  • فقدان مرحوم ماموستا فخری یک ضایعه بود
  • برای استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز جرایم سنگینی تا بیش از ۱۰۰ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم